Det fantastiske storby liv

For efterhånden 6 år siden flyttede jeg hjemmefra, ligesom så mange andre unge. Det føles helt rigtigt for mig, at flytte hjemmefra efter et par gode og lærerige år på Egmont Højskolen i Hou, nær Odder. Så i en alder af 22 år, flyttede jeg for alvor fra hjemegnen i Thy til storbyen Aarhus.

Overvejelser om Aarhus

Jeg havde kun overvejet et sted at flytte hen, nemlig til smilets by Aarhus. Jeg har altid været vild med byens flotte arkitektur, tilgængelighed og mange muligheder.

I mit tilfælde, som handicappet er Aarhus et virkelig godt sted at bo, da hospitalsvæsenet et af de bedst specialized i Jylland, med mange dygtige læger, som ved hvordan personer med muskelsvind bedst behandles og hvilke særlige hensyn der skal tages med i behandlingen.

Samt flere vigtige afdelinger i form af respirationscenter, hjerteafdeling og specialhospitalet RehabiliteringsCenter for Muskelsvind.

For mig var det vigtigt, at kunne dyrke en holdsport sammen med andre et handicap, som der er god mulighed i Aarhus. Det er samtidige ret at bor centralt i forhold til forhandleren af min kørestol, dem som tilpassere sædet og andre særlige hjælpemidler jeg bruger i det daglige.

Det første år

Det var et stort spring at flytte for sig selv, da jeg selv skulle til, at klare mig på egen hånd med alt hvad det indebærer. Selv skulle til at står for mad, få gjort rent og opgaver i forhold til mit hjælper team. I starten følelse det som en stor opgave, men med tiden er jeg blevet ret god til at få gjort tingene, så nu føler jeg, mig mere selvstændig og moden.

Efterhånden har jeg fået en større smag for, at lave mad fra bunden og afprøve nye opskrifter, som jeg finder på nettet. Frem for ligesom det første år, hvor jeg levede af pasta med kødsovs, rugbrød og pizza fra den lokale.

Det omkringliggende

Jeg er rigtig glad for, at have været så heldig, at få egen lejlighed i et dejligt og roligt kvarter med fælles have til boligblokken. Det er også dejligt, der ikke er længere end, jeg kan køre ned på Trøjborg. Jeg elsker gåture på Trøjborg, der ligger så tæt på at jeg nemt kan køre derhen. Jeg nyder, især en tur ad den hyggelige Tordenskjoldsgade med dens charmerende stemning og Riis Skov i baggrunden.

Der er samtidig ikke langt til midtbyens pulserende byliv med shopping, biograf og restaurant, som jeg nyder meget godt af. Der er dog for langt at køre i kørestolen, så mit primære transport middel er min handicapbil. Jeg har også flere gang taget letbanen, som er let tilgængelig med kørestol.

Det har helt klart været det rigtige valg for mig, at flytte til Aarhus med dens mange muligheder. Jeg ser frem til at høre om, hvad har dine overvejelser for, at flytte til en storby har været?

Læs om min første lejlighed

 

 
 
 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *