Magiske Harry Potter oplevelser i London

London er en fantastisk by, hvor du kan opleve et væld af uforglemmelige Harry Potter seværdigheder. Her kan du læse om mine magiske oplevelser, jeg som stor fan af universet, selvfølgelig ikke ville gå glip af på min ferie i London i 2022. Det er en blanding af ikoniske lokationer, hvor nogle af scenerne er optaget og seværdigheder. Det er ikke en komplet oversigt, men jeg håber alligevel, det kan give lidt inspiration til din rejse.

Læs om mine andre oplevelser i London her.

Magisk marked med lokationer fra filmene 

En af mine første oplevelser var en magisk gåtur på Leadenhall Market, som ligger i gåafstand fra Tower of London og Tower Bridge.

Det er her nogle af scenerne fra Diagonalstrædet til Harry Potter filmene blev filmet. Du behøver ikke være Harry Potter fan for, at synes Leadenhall Market er et flot udsmykket marked i velbevaret victoriansk arkitektur. Det var en oplevelse i sig selv at beundre det dekorative loft og den smukke udformning, mens man gàr gennem et af byens ældste markeder. Området har hyggelige butikker, der sælger bøger, blomster, kød og ost, og nogle travle engelske pubber.

 

Ud fra et Harry Potter perspektiv, så føles Leadenhall Market helt magisk med farverige vægge og malede lofter i victoriansk stil. Læg særligt mærke til disse særlige steder.

1 – Hovedindgangen til Leadenhall Market er med i Harry Potter og De Vises Sten. Det er her Harry og Hagrid går igennem på vej til Den Utætte Kedel (The Leaky Cauldron). Hovedindgangen til Leadenhall Market, kan tilgås fra Gracechurch Street. Når du går ind på Leadenhall Market, vil dets høje buer, udsmykkede butiksfacader og gamle gaslanterner drage dig ind i det magiske univers.

2 – På Leadenhall Market ses Harry Potter-døren, som var indgangen til Den Utætte Kedel (The Leaky Cauldron). Du finder døren ved Bull’s Head Passage, der er en lille gyde ud for Gracechurch Street på Leadenhall Market-siden. Døren vil sandsynligvis ikke være sort ligesom i filmene, da denne dør skifter farve, efter hvilken butik der ligger der under dit besøg.

Autentisk merchandisebutik i London 

En dag besøgte jeg The Noble Collection UK i forbindelse med en tur på Oxford Street. De sælger rekvisitter, samlerobjekter og merchandise i høj kvalitet fra populære film og tv-serier. De er kendt for imponerende og håndlavede produkter med fokus på detaljer og kvalitetshåndværk. De samarbejder ofte direkte med filmskabere og licensindehavere for at sikre, at deres produkter er autentiske og tro mod de originale kilder.

The Noble Collection UK er indrettet med autentiske udstillinger mest bestående af Harry Potter. Det var en fornøjelse at gå rundt og blive inspireret af det store udvalg af nøjagtige kopier af alt fra rekvisitter, samlefigurer, smykker, tryllestave, kostumer og meget mere. De sælger licenserede produkter fra en række populære franchises som Harry Potter, The Lord of the Rings, Game of Thrones, DC Comics, Marvel og Star Wars m.m.

Jeg er stor fan af Harry Potter universet, så jeg købte tryllestaven fra en af mine yndlingskarakterer, Ginny Weasleys. Det blev selvfølgelig i Noble Collection kvalitet, som laver autentisk og håndmalet tryllestave, der er en tro kopi fra filmene.

Broen der bliver smadret 

 

Jeg besøgte den historiske St. Paul’s Cathedral med den karakteristiske kuppel, som er blevet et symbol for byen. Efter besøget i katedralen, gik vi om på den modsatte side for at finde den moderne fodgængerbro Millennium Bridge, som fører hen over Themsen. Broen bliver smadret af dødsgardisterne (Death Eaters) i Harry Potter og Halvblodsprinsen.

Kom med bag kameraet på Harry Potter

Det er et must at besøge Warner Bros Studio Tour London for at opleve The Making of Harry Potter, hvis du er fan af den populære troldmand.

Det er en helt fantastisk oplevelse at besøge udstillingen og komme med bag kameraet på Harry Potter og se flere berømte kulisser fra filmene. Jeg anbefaler at købe billetter tre til fire måneder inden og ikke halvanden måned før ligesom jeg gjorde. https://www.wbstudiotour.co.uk

Det tager en times tid at køre fra London til Watford, hvor The Making of Harry Potter udstillingen ligger. Vi spiste dejlig aftensmad i nærheden på Studio Kitchen inden, men det er også muligt at spise i udstillingens restaurant.  

 

Det er fantastisk og magisk at træde ind ad den store dør til storsalen (The Great Hall på Hogwarts) og med et befinde sig midt i Harry Potter universet. Derefter fortsætter udstillingen med en masse autentiske kulisser side om side.

De ikoniske kulisser er spækket med rekvisitter og kostumer, der blev skabt specielt til filmene. Man kan blandt andet opleve den originale Hogwarts Express på Platform 9 3/4, besøgte familien Dursleys hus og stuen i Vindelhuset, troldmandsbanken Gringotts samt vandre ned ad diagonalstrædet (Diagon Alley).

Den ægte King’s Cross Station

Her ligger den ægte King’s Cross Station. Det er buegangen mellem perron 4 og 5, som Harry og vennerne løber igennem for at komme til Perron 9 ¾. Jeg var ikke nede på selve perronen, fordi man vist skal købe en togbillet for at komme derned.

Den første officielle butik 

Det er en god fanoplevelse at besøge butikken i forhallen på King’s Cross Station. Butikken har en autentisk indretning ligesom dem i diagonalstrædet med et væld af Harry Potter-relaterede produkter  og samlerobjekter fra filmene.

Udenfor den officielle butik The Harry Potter Shop at Platform 9 3/4 kan du få taget et billede. Her kan du få det bedste billede af muren på King’s Cross Station, som fører til Platform 9 ¾. Her kan du selv tage et billede af Platform 9 ¾-skiltet med en bagagevogn, så det ligner, at du rejser gennem væggen til Hogwarts Express.

Det koster ikke noget at tage egne billeder, men du kan også få taget professionelle souvenirbilleder af dig, som derefter kan købes i butikken. Du kan vælge dit Hogwarts kollegietørklæde og tage en tryllestav at posere med. Kom tidligt på dagen, da der godt kan være op til en times kø i myldretiden.

Læs mere om Harry Potter butikker i London på hellotickets.dk

Musicalefterfølgeren til Harry Potter

En af dagene stod på musicalen Harry Potter and the Cursed Child – part one. Den bliver opført på det gamle og smukke Palace Theatre i byens berømte distrikt The West End. Det er ikke en decideret musical, men mere et skuespil, som går ind under betegnelsen musical.

Harry Potter and The Cursed Child foregår 19 år efter at Harry, Ron og Hermione reddede troldmandsverdenen. I stykket følger vi deres børn, der er ankommet til Hogwarts-skole, hvor de ender i et kapløb gennem tiden, imens de holder fremtiden i balance.

Forestillingen er spækket med magiske effekter i form af lys og lyd, når de udøver spektakulære besværgelser. Jeg blev fuldstændig blæst bagover og følte mig tilbage i troldmandsverdenen. Efter denne enestående og gribende teateroplevelse sad jeg tilbage med en fantastisk og fortryllende følelse i kroppen. Det er i den grad et must, som Harry Potter fan.

Harry Potter and The Cursed Child er en lang forestilling, som er delt op i part 1 og part 2 på hver to og en halv time. Jeg så det hele på samme dag, men det er også muligt at dele det op på forskellige dage.

Indgangen til Fønixordenens hovedkvarter 

Rækkehusene på 25 Claremont Square er med i Harry Potter og Fønixordenen. Denne almindelige gade repræsenterer indgangen til Føniksordenens hovedkvarter på Grumsted plads nr. 12.

Trioen i hjertet af London 

I Harry Potter og Dødsregalierne del 1 flygter Harry, Hermione og Ron fra dødsgardisterne og ender med at transfere sig til Piccadilly Circus i hjertet af London. Det er et centralt knudepunkt i London, hvor de med nød og næppe undgår at blive ramt af en rød London bus. Derefter løber de ned ad Shaftsbury Avenue. 

Læs om flere Harry Potter oplevelser i London på hellotickets.dk

Alt i alt havde jeg mange uforglemmelige og magiske Harry Potter oplevelser i London, som har bragt mig tættere på troldmandens verden end nogensinde før. Jeg håber at det har givet dig inspiration til gode Harry Potter oplevelser i London.

Klik her for at læse om min tur til London begyndelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *