Om bloggen

Mit navn er Rasmus og det er mig, der står bag denne blog om livet med et handicap. Jeg er en mand på 33 år, som er bosat i Aarhus i min egen lejlighed siden 2013. Jeg er en stille og rolig person, som altid er glad og positiv.

Jeg er født med muskelsvind, som er et fysisk handicap. Jeg har Duchennes muskeldystrofi, men der er mange andre former for muskelsvind, som er mindre indgribende. Min sygdom har betydet, at jeg har mistet det meste af min muskelmasse. Derfor sidder jeg i elkørestol og er tilkoblet en respirator, som hjælper mig med at trække vejret. Jeg har handicaphjælpere på 24 timer i døgnet, til at hjælpe mig med næsten alt. Bliv klogere på min diagnose i dette indlæg.

“Jeg er glad for mit liv, trods en masse begrænsninger. Jeg har haft et overvejende positivt liv med gode oplevelser og svære udfordringer, som har gjort mig til den jeg.”

Jeg har spillet Powerchair Football og været til stævner rundt i Danmark fra 2013 til 2023. Det er en god holdsport for fysisk handicappede i elkørestole i alle aldre. Powerchair Football er en international sport, som spilles over det meste af verden. Jeg var semigod til det. Jeg er stoppet på ubestemt tid, fordi jeg ikke havde motivationen og energien til det mere.

Jeg elsker, at se film og serier i hjemmebiografen med god lyd. Jeg er også vild med at tage i biografen og nyde en god film på det store lærred. Jeg har en ret bred filmsmag, lige fra gamle danske og romantiske komedier til action, superheltefilm og adventurefilm.

Derudover er jeg hen over de senere år, blevet ret så begejstret for at komme ud i den fantastiske natur. Jeg er særligt glad for at opleve og udforske naturen i og omkring Aarhus. Jeg synes at det er utrolig befriende, at tage en tur rundt i parker, skove osv.

Jeg er også blevet glad for at høre lydbøger. Jeg har hørt alle Harry Potter bøgerne og Hobbitten, men lige nu er jeg i gang med Afdeling Q serien.

Forventninger til bloggen

Det hele startede i 2019, hvor jeg blev inspireret og hjulpet i gang af en af mine handicaphjælpere med denne blog om handicap. Skrivers Fantastiske Liv tager udgangspunkt i mit liv med et udbredt fysisk handicap. Med bloggen vil jeg vise omverdenen, at trods et fysisk handicap, så kan man faktisk godt have et fantastisk liv.

Jeg vil gennem mit eget liv, egne erfaringer og udfordringer dele min viden om hvordan det er at leve med et handicap. Jeg vil tage dig med ind omkring handicaprelaterede problematikker og prøve at ændre på holdningen om elkørestolsbrugere. Blogindlæggene kan være om alt fra hjælpemidler, BPA/hjælperordning, respiratorbehandling, elkørestol og tilgængelighed.

Jeg vil gøre omverdenen klogere på hvordan det er at leve med et svært, fysisk handicap. Jeg vil ændre på folks fordom om, at bare fordi man ikke kan ret meget selv, så har man et dårligt liv. Jeg nyder mit liv og prøver at få det bedste ud af tilværelsen.

Jeg håber, at jeg har vakt din interesse for at følge bloggen Skrivers Fantastiske Liv og få et større indblik i livet med et handicap. Det vil i hvert fald glæde mig rigtig meget, hvis det har.

Blogkategorier

Under “Mig og mit handicap” har jeg samlet alle mine indlæg, som handler om livet med et handicap. Alle indlæg er skrevet ud fra personlig viden og erfaring, der tager udgangspunkt i mit eget liv. Du finder blandt andet indlægget: Livet med en muskelsvind.

Her finder du alle indlæg om mine oplevelser rundt i Danmark. Jeg er glad for at tage rundt og opleve spændende seværdigheder, hvor tilgængelighed er tænkt ind i oplevelsen. Du finder blandt andet mit indlæg: Naturoplevelsen ved Skovtårnet.

Her kan du læse om mine rejseoplevelser rundt i verden. Jeg fortæller om mine oplevelser og hvordan tilgængeligheden er de pågældende steder. Læs om min største og uforglemmelige rejse til Californien med min lillebror.