Naturoplevelsen ved Skovtårnet

Turen til Camp Adventures Skovtårn på Sydsjælland var en stor naturoplevelse udover det sædvanlige med god tilgængelighed.

Min bror og jeg havde taget bilen fra Aarhus til Sydsjælland for at opleve det unikke Skovtårn. I år skal jeg nemlig kun på en masse endagsture i Danmark.

Vi startede med at spise vores madpakker i parkens bænkområde med høj sol i øjnene og 24 graders varme. Derefter gik turen mod Skovtårnet, midt inde i Gisselfeld Klosters bøgeskov tæt på Sjællands højeste punkt: Kobanke. 

Inde i bøgeskoven

Turen gennem bøgeskoven er noget af det smukkeste natur, jeg nogensinde har oplevet i Danmark. Der er en god anlagt træsti af planker hele vejen gennem skoven, så alle har mulighed for at komme frem til det fantastiske tårn. 

Træstien følger det kuperede terræn og snor sig virkelig flot rundt i Gisselfeld Klosters hyggelige bøgeskov. Den anlagt træsti er rimelig god at kører på for mig i el-kørestol. Der var dog steder rundt på stien, hvor den var lettere ujævn.

Det var en fornøjelse, at bevæge sig helt tæt gennem bøgeskoven, for det er nemlig ikke altid nemt på fire hjul. Derfor gjorde oplevelsen af den vilde, danske natur, måske et større indtryk på os. Det er nemlig lang tid siden, at vi har været så dybt inde i en skov.

Til tops i Skovtårnet

Efter 900 meter rundt i skoven, kom vi frem til det spektakulære 45 meter høje udsigtstårn. Skovtårnets særlige timeglasudformning er blevet en flot del af omgivelserne. Det flettede udtryk, som stålstellet udgør er utrolig flot udført og den rødbrune farve passer virkelig godt ind i skoven.

 

På indersiden af det rødbrune stål er der en 650 meter lang rampe af bøgetræ, som snor sig langsomt op til den fascinerende udsigt på troppen. Det var en stor oplevelse på vej op, at få et nyt perspektiv på de flotte bøgetræer, der omgiver tårnet. Det var interessant, at studere træerne i øjenhøjde fra skovbunden til de grønne trækroner. 

Det var især ret fantastisk, da vi nærmede os trækronernes top og udsigten rigtig bryder igennem. Udsigten fra toppen ud over den smukke Sydsjællandske natur er intet mindre end fantastisk. Det er vildt hvor langt vi kunne se i det fuldstændig klare vejr i denne højde.

Evaluering

Efter vi havde nydt den betagende udsigt et godt stykke tid, tog vi den fantastiske tur ned til skovbunden. På tilbagevejen blev vi enige om, at det var en super god tur, der levede op til vores forventninger. Eneste minus var at de har valgt ikke at have ledsagerordning, som ellers findes hos alle andre kulturelle seværdigheder i Danmark.

Vi sluttede dagen af på en skøn café i den hyggelige gågade i Korsør, før vi kørte hjem.
PS: Det er besøget værd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *