Gåtur ved Egå Engsø

I går tog jeg en tur til Egå Engsø, som ligger forholdsvis tæt på byen i den nordlige del af Aarhus. Der er et skønt naturområde omkring søen med en god sti hele vejen rundt.

Fantastisk stisystem

Vi parkerede bilen på Viengevej 7, 8240 Risskov. Vi ankom til en lettere ujævn grusparkeringsplads med god plads og flot udsigt til søen. 

Vi valgte at tage stien højre om søen, som viste sig at være overraskende god. Stien var belagt med et tyndt og meget fint lag grus. Det var næsten ligesom at køre på et jævnt fortov.

De første 500 meter var der en god udsigt over søens flotte, blå vand og en masse siv. Da vi fulgte søen rundt, gik stien ind langs en tæt skov af blomstrende ukrudt og andre planter. Det var ikke den mest spændende del af turen, da bevoksningen var så høj, at jeg havde svært ved at se søen.

Fugleliv

Da vi var kommet gennem den høje bevoksning, så blev der rigtigt åbnet op for udsigten til søens blanke vand og det åbne landskab.

Jeg har læst mig frem til, at Egå Engsø er et stort tilholdssted for mange kendte og sjældne fugle, der yngler og holder til i omgivelserne. Vi så mange svaner, gæs og en fiskehejre på turen gennem det åbne landskab. 

Naturskønt

Midt på den 5,2 km lange rute rundt om søen går man langs eller på en asfaltbelagt cykelsti. Ulempen ved denne del af turen var, at stien ligger ret tæt på motorvejen mod Grenå og det giver en del bilstøj i baggrunden af de ellers skønne naturomgivelser.

På den modsatte side af søen, hvor vi startede vores gåtur eller i mit tilfælde køretur, er naturen virkelig skøn. Der er blandt andet en lille bro hen over en rindende å, der afgiver en beroligende lyd i den fantastiske natur.

Vurdering

Egå Engsø får en god anbefaling herfra, for det er et helt fantastisk sted til en dejlig gåtur i naturskønne omgivelser. De mange fugle er med til at give liv og højne oplevelsen. Det bliver helt sikkert ikke min sidste tur rundt om Egå Engsø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *