Kør-selv-ferie til London

Min kør-selv-ferie til Storbritanniens hovedstad London begyndte d. 17. august 2022 kl. 05.00. Vi pakkede bilen med en del oppakning af hjælpemidler, bagage, to hjælpere og mig i min elkørestol.

Her kan du læse om min kør-selv-ferie fra begyndelsen

Vi kørte ca. 14 timer fra Danmark, ned gennem Tyskland, en smule ind over Holland, gennem Belgien og til tunnelen i Frankrig. Selve køreturen til Eurotunnel Le Shuttle i Calais mellem grænsen til Frankrig og Belgien tæt på kysten gik godt. Vi ankom i meget god tid til tunnelen mod Storbritannien, så vi havde tid til at spise på en restaurant i det store shoppingcenter i nærheden.

Eurotunnel fra Frankrig til Storbritannien

Vi ankom til check-in en time før, som vi skulle og fik udleveret billetnummeret til at hænge i bakspejlet. Derefter tog det flere minutter at køre gennem deres lange gokartbanelignende rute, frem til den franske paskontrol og videre til den britiske paskontrol. Til sidst kunne vi nemt køre bilen om bord på Shuttletoget via en bred åbning i siden af toget. Det var nemt at få kassebilen ombord på det elektriske tog, som havde meget små vinduer.

Eurotunnel er den hurtigste måde at krydse den engelske kanal på i egen bil. Under den korte overfart på 35 minutter, sidder man i bilen, men det er tilladt at stige ud og strække benene i toget. Togene kører flere gange hver dag året rundt mellem Calais i Frankrig og Folkestone i England.

Det er en god ide at bestille i god tid, for den billigste pris. Det er super nemt at køre af toget i Folkestone, som det hedder på den engelske side af tunnelen. Toget åbnes i modsatte ende, så man kan køre fremad og ud af siden, uden at skulle bakke bilen.

Kunsten at køre i modsatte side

Fra Eurotunnelområdet, kørte vi direkte ud på motorvejen. Det virkede til at være et godt udgangspunkt for at vende sig til den modsatte kørselsretning. I starten var det specielt, at inderbanen var på venstre side af vejen.

Efter en times kørsel, nærmede vi os hotellet i London sidst på aftenen. Kort efter at vi kom af motorvejen, var der lige sket et færdselsuheld på hovedgaden. Derfor viste GPS’en os hele tiden ud på vejen med uheldet, hvilket vi ville undgå. Til sidst endte vi ude på nogle af Londons måske mindste sidegader.

Heldigvis havde hjælperen før kørt i den modsatte side af vejen, så han klarede det virkelig godt. Efter et godt stykke tid, ankom vi endelig til vores hotel Ibis London City – Shoreditch. Her havde vi haft ca. 19 timer på farten med måske sammenlagt 3 timers pause undervejs. 

Næste gang fortæller jeg om tilgængeligheden på hotellet og dets centrale placering i London.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *