Handicapvenligt hotel centralt i London

Under mit ophold i 2022 boede jeg på Ibis London City – Shoreditch, som er et moderne og pænt handicapvenligt hotel centralt i London. Vi blev venligt taget imod ved check-in skranken, hvor der også var et hyggeligt barområde og restaurant. 

Her kan du læse om min kør-selv-ferie fra begyndelsen

Hotellet ligger godt og centralt i London tæt på seværdigheder som Tower Bridge, Tower of London og St. Paul’s Cathedral. Der er kun 20 meter fra undergrundsstationen Aldgate East samt 10 minutters gang til Liverpool Street Station, som kører direkte ud til lufthavnen London Stansted Airport, hvor de flyver til Danmark.

Ankomst til hotellet 

Vi parkerede på en lille lukket sidegade til hotellet, hvor der var to handicappladser med 3 timers parkering ved parkeringskælderen. Jeg vidste på forhånd godt, at bilen ikke kunne blive holdende der. Jeg havde derfor hjemmefra lejet en privat parkeringsplads gennem YourParkingSpace.

Vi gjorde det på den måde, at en af hjælperne kørte over og parkerede bilen på den lejede plads 4 km fra hotellet, mens den anden hjælper blev hos mig. Efter at have fået anvist parkeringspladsen af ejeren og parkeret, tog hjælperen bussen tilbage. Her var den anden hjælper og jeg godt i gang med at pakke ud, så vi hurtigst muligt kunne komme til at sove efter en lang tur helt fra Danmark.

Handicapfaciliteter på værelserne 

Det er altid spændende, som kørestolsbruger med særlige behov at skulle overnatte et fremmede sted. Jeg er især spændt på om værelset fungerer, fordi selvom det er handicapvenligt, fungerer det ikke altid optimalt.

Kørestolen kunne lige være i den forholdsvis lille elevator med kun et par centimeter i overskud. På værelset blev sengene flyttet op ad hver sin væg, for at skabe plads. Døråbningen ind til værelset havde en bredde på over de 65 cm, som kørestolen måler.

Værelset var et aflangt rum, som var lige til den smalle side, med badeværelset i modsatte ende. Ved at stille sengene op af hver sin væg, kunne kørestolen holde i hjørnet for enden af den ene seng. Dermed var der lige plads til at køre den manuelle gulvlift ind over sengen. Mellem sengene kunne det dog have været rart med lidt mere plads. Sengene var enkeltsenge i den størrelse jeg havde håbet på, nemlig queen size bed. 

Jeg har erfaring med at hjælperne synes det er mere besværligt at skulle række ind over en meget bred seng, som samtidig ikke kan hejses op ligesom derhjemme. Der var naturligvis også over 15 cm plads under sengen, så benene fra den manuelle gulvlift kunne køre under sengen, som jeg havde skrevet til hotellet.

Indretning af badeværelset

Badeværelset var beklædt med plastik på gulvet, væggene og loftet, så det var næsten ligesom at være i et større plastikskur. Rummet var langt og ret smalt, så der var ikke meget plads til mig og bade-/toiletstolen samt hjælper. Badestolen skulle skubbes op over en kant på 1 cm for at komme ud på badeværelset, men det gik fint. Badeværelset var med roll-in shower, som betyder niveaufri adgang uden kanter i bruseren og intet badekar.

Det ekstra værelse til hjælperne var stort, men toilet og bruseren var lille, hvilket ikke ville have fungeret for mig. Det vigtige var, at hjælperne var godt tilfreds med værelset, hvor den hjælper, som havde fri sov på. 

Næste gang fortæller jeg om offentlig transport i London og hvordan jeg kom rundt i byen. Det kan måske hjælpe dig til at komme nemmere rundt og opleve byen og dens seværdigheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *