Hvorfor en blog om handicap?

Jeg vil gerne vise verden, hvad livet med et udbredt, fysisk handicap er og hvad det indebærer af gode og dårlige sider. Derfor besluttede jeg mig for at blogge om emnet “handicap”. Jeg syntes, at det var på tide med en blog om livet med et handicap, som tilmed er skrevet af en med et handicap. En blog, som skal være med til at udbrede viden og kendskab om livet med et svært, fysisk handicap. Det skal være mit indspark i debatten om, hvordan det er at være handicappet, som på mange områder faktisk er et meningsfuldt og positivt liv.

Hvorfor denne blog?

Jeg er blevet blogger, fordi jeg havde en masse på hjertet om emnet handicap, som jeg gerne ville dele med verden. Jeg følte mig inspireret og motiveret til at fortælle om mine oplevelser og erfaringer, som handicappet og kørestolsbruger. 

Jeg vil vise omverdenen de udfordringer og muligheder, som livet med et svært, fysisk handicap har at byde på. Det skal være med til, at give en bedre forståelse af livet med muskelsvind og andre handicaps. Jeg vil være med til at ændre på fordommen om, at livet med et handicap kun er forfærdeligt og synd.

Det skal samtidig være en hjælp til andre i samme situation som mig. Min viden og erfaring skal være en inspiration til andre, om hvad der kan lade sig gøre med et handicap tæt inde på livet. Man kan sagtens gå til sport, rejse ud i verden og tage ud i naturen, som kørestolsbruger med et udbredt, fysisk handicap.

“Jeg har selv lært, at mange gange handler det om, at se muligheder frem for begrænsninger”

Jeg synes, det er vigtigt at dele ud af de erfaringer og viden, jeg selv har tilegnet mig gennem årene. Det skal hjælpe andre med et handicap og deres pårørende til at undgå de samme problemstillinger. Det handler meget om, at se det fra en anden synsvinkel og lære af andre.

Hvorfor Skrivers Fantastiske Liv?

Efter bloggens hovedemne var fastlagt, så skulle bloggen selvfølgelig have et fængende navn. Det var utrolig nemt at finde frem til det geniale navn Skrivers Fantastiske Liv. Jeg er kommet til holde af navnet og synes det ligger i god tråd med bloggens emne og formål. Det er min måde at fremhæve at livet med et fysisk handicap sagtens kan være godt, på trods af mange udfordringer og meget jeg ikke selv kan. 

Nogen vil måske studse over navnet Skrivers Fantastiske Liv og det er lige præcis meningen. Jeg er overbevist om at mange læsere vil klikke forbi denne side, hvis den hed fx “Livet med et handicap”. For nogle virker det mindre skræmmende med et navn, som oser af god energi.

“Skriver” er mit efternavn, som skal fremhæve at bloggen tager udgangspunkt i mit liv, udfordringer og erfaringer. “Fantastiske Liv” er for at vise omverdenen at et liv med et handicap godt kan være fantastisk og meningsfuldt. 

Hvem laver indholdet?

Jeg hedder Rasmus Skriver og det mig, som laver alt indhold du finder her på bloggen. Jeg har muskelsvind, som betyder at jeg sidder i elkørestol, er tilkoblet respirator og har handicaphjælper på 24/7. Jeg har næsten ingen muskelstyrke tilbage i kroppen, men på trods af det, har jeg fået meget ud af mit liv og opnået en masse.

Jeg vil selv gøre så meget som muligt og det gælder også dette blogprojekt. Jeg har fået lidt hjælp i opstartsfasen af bloggen, men ellers har jeg selv designet hjemmesiden. Jeg har valgt at benytte mig af WordPress, som er en brugervenlige platform til udvikling af hjemmesider og blogs.

Med hensyn til teksten på hjemmesiden og i blogindlæggene, så skriver jeg selv det hele. Det er mine egne ord og holdninger, som kommer til udtryk i det du læser her på siden. Jeg går meget op i at gøre det personligt og til mit eget lille hjørne af internettet.
Det kan godt være, at jeg kun har nogenlunde gode skrivefærdigheder, men det skal ikke forhindre mig i at blogge. Derfor er det en af mine handicaphjælpere, som hjælper med at læse korrektur, så det fremstår helt skarpt.

Hvem tager billederne?

Det er selvfølgelig også vigtigt med billeder på en blog, da det gør det mere interessant at læse. De er med til at give en større oplevelse og lyst til at læse videre. 

“Et billede siger mere end tusind ord”

Jeg er selv ret glad for at tage billeder og efter at jeg har startet bloggen, er jeg kun blevet gladere for det. Jeg vil gerne selv tage alle billederne, men det er ikke altid lige til. Derfor er det ofte en af mine handicaphjælpere, som bliver nødt til at tage billederne. Det kan være en større udfordring, at få de rigtige billeder, når man har en forestilling til hvordan billederne skal være. Det er ikke altid let at udtrykke sig i forhold kameravinkel, zoomindstilling og hvordan motivet skal fremstå. Det er jo ikke alle mine handicaphjælpere, som interesserer sig lige meget for at tage billeder.

Hvad giver det at skrive indlæg?

Det kan umiddelbart godt virke, som om det er læseren der får mest ud af bloggen. Når man først kommer igang, så finder man ud af at det også gavner den, som skriver.
Jeg har faktisk fundet ud af at blogging er en god måde at reflektere over sine erfaringer og oplevelser på på ny måde. For når det skal skrives ned, så får man tankerne vendt rundt inde i hovedet på anden måde. Det skal jo i sidste ende give mening og give andre lyst til at læse det.

Det var lidt om hvorfor jeg startede denne blog og hvad du kan forvente. Jeg har opbygget bloggen efter tre emner. Under Mig og mit handicap ligger indlæggene om mit liv med et handicap og viden om hvad det vil sige. De andre to emner er Naturoplevelser og Rejseoplevelser. Her fortæller jeg om mine oplevelser i naturen og på mine ferier, samt deres tilgængelighed. Jeg håber at det har inspireret dig til at kigge nærmere på tidligere indlæg her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *