Landsmøde i Danmarks fedeste forening

I forrige weekend, var jeg til landsmøde i Danmarks fedeste forening Muskelsvindfonden. Landsmødet blev som sædvanligvis holdt på Musholm – Ferie, Sport og Konference, som er et af verdens mest tilgængelige ferie- og konferencecentre.

Jeg har deltaget i Muskelsvindfondens Landsmødet en del gange, da det er vigtigt for  Muskelsvindfondens arbejde. Samtidig synes jeg, det er spændende, at høre om det forgangne år og planer for fremtiden. Det er giver mig, som medlem mulighed for, at blive mere inddraget i foreningen og få indflydelse på hvem der sidder i bestyrelsen.

Nervepirrende formandsvalg

Et af de større punkter på landsmøde i Muskelsvindfonden er valg til bestyrelsen, som formand, næstformand og repræsentantskabsmedlemmer. Det var især et spændende og nervepirrende formandsvalg, da to interessante kandidater gerne ville påtage sig opgaven. Det svære valg stod mellem den siddende formand Lisbeth Koed Doktor og repræsentantskabsmedlem Simon Toftgaard Jespersen på min alder.

Jeg synes, begge formandskandidater har mange gode synspunkter og ideer til, hvor Muskelsvindfonden skal bevæge sig hen i fremtiden. Simon er den kandidat, jeg er mest enige med og vi deler mange af de samme visioner for fonden.

Derfor endte min stemme i lørdags på Simon, der også fik flest stemmer og blev den nye formand for Muskelsvindfonden. Jeg ser frem til, at følge hans formands arbejde og sikker på, han nok skal klarer det super godt.

Det forgangne år

Jeg finder det super interessant, at høre om det forgangne år i Muskelsvindfonden. Der blev fortalt, at Muskelsvindfonden har haft et godt 2018 på flere fronter. I form af flere gode initiativer, der har skubbet til politikere og påvirket den social- og sundhedspolitiske dagsorden og skabt stor synlighed.

Den fantastiske sommer, har haft god indflydelse på fondens indsamlingsaktiviteter, der er lykkedes over al forventning og givet et kæmpe overskud til foreningsarbejde. Grøn har haft et rekordstort besøgstal med syv af otte udsolgte koncerter og Cirkus Summarum er også gået rigtig godt med alle 42 forestillinger udsolgt.

En anden vigtige del er RehabiliteringsCenter for Muskelsvind (RCFM), som har gjort flere tiltag for, at fastholde sin position som nationalt center med højt specialiseret viden i muskelsygdomme.

Læs mere om RCFM i dette indlæg

Sidst er der naturligvis også Musholm – Ferie – Sport – Konference, der er begyndt, at finde sin rette vej mod bedre tider og nærmere sig et tilfreds budget resultat.

Oplevelsen af Musholm

Som altid har det været en god oplevelse på Musholm i Korsør. Jeg elsker, ferieboligernes græsbeklædte tage, i det smukke bakkede landskab på den Vestsjællandske kyst. Fra boligerne er der en storslået udsigt ud over Storebælt. Det er altid hyggeligt med en køretur rundt på de anlagt handicapegnede stier ned til stranden med en dejlig kørestolsvenlig badebro.

Men det vigtigste er selvfølgelig bygningens udformning, hvor den særlig arkitektur og funktionalitet smelter sammen. Det betyder, at centrets tilgængelighedsløsninger er skabt med stor fokus på, at indtænke handicapforhold ind i bygningens udseende og inspirere til, at undgå institution lignende løsninger. Så uanset om man har fysiske udfordringer eller ej, så kan alle  være med og få et dejligt ophold.

Den seneste udbygning af Musholm, har skabt mange flere muligheder for aktiviteter og givet opholdet et betænkeligt løft i oplevelsen. I form af egen hyggelig restaurant og en spektakulær multihal. Der ligesom resten af omgivelserne, er udført i en god kombinationen af enestående arkitektur og tilgængelighed.

Jeg vil slutte af med, at det samlet set var en god weekend med god generalforsamling, hyggeligt samvær og dejligt ophold. Brænder du for et spørgsmål eller en bemærkning til min weekend, så tøv ikke med at spørge i kommentarsporet herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *