Drømmerejsen bliver til virkelighed

Jeg gå fortiden og glæder mig ubeskriveligt meget til, at en af mine måske største drømme bliver til virkelighed. Jeg skal nemlig, snart afsted på mit livs rejse sammen med bror Jacob til Californien. 

Denne vilde rejse til Californien, har jeg set frem til lang tid. Det er faktisk første gang i mit liv, at jeg skal så langt hjemme fra. Så jeg er utrolig spændt og lidt nervøs på, om det forløber godt. Men uanset hvad, vil det være et minde for resten af livet.

Hvorfor Californien?

Hvis vi ser lidt under tre år tilbage i tiden, til en dag i selskab med bror. Hvor snakken falder på, hvor den ultimative rejse skulle gå hen. Vi bliver ret hurtig enige om, at vores vildeste rejse skal være til Californien.

Vi kommer også frem til, at det skal være et roadtrip rundt i Californien med masser af oplevelser. Da vi begge to utroligt gerne vil, opleve den amerikanske kultur i byerne San Francisco, Los Angeles og Las Vegas. Derudover bliver det spændende, at opleve områdets fantastiske natur, som Highway 1 og Grand Canyon.

FDM Travel: 15 ting du måske ikke vidste om det vestlige USA

Behov for Business Class

Et par måneder senere bluser drømmerejse op igen, da en kammerat fortæller om sin rejse til Miami i Florida. Han fortæller blandt andet, at flyveturen med elkørestol og respirator gik godt, uden de store udfordringer.

Ud fra hans erfaringer omkring flyveturen på Business Class. Beslutter vi, os også for, at den bedste løsning for os er pladser på Business Class. Da udfordringen med et svært fysisk handicap er, at kørestolen skal ned i lastrummet. Så vi skal sidde i et flysæde under flyveturen, som i dette tilfælde er pænt lang.

Den primære grund til, at vi vælger Business Class. Det er så vi kan klarer, at sidde i flysædet i de 11 timer, som flyveturen tager. Da sæderne her kan vippes helt ned i vandret position. På den måde kan vi, få aflastet kroppen og derved undgå, de værste smerter i ben og ryg. Det bliver selvfølgelig også ret cool med drinks og luksus flymad ombord.

Ferie bevilling fra kommunen

For at vores rejse kunne blive til virkelighed, så har vi brug for en ferie bevilling fra Aarhus kommune. På grund af vores fremskredne muskelsvind sygdom har vi brug for, at have to hjælpere med hver. Samtidig har vi brug for Business Class pladser på flyet.

Det betyder, at i vores tilfælde bliver rejsen markant dyrere end almindelig rejsende. Derfor har det været nødvendigt, at få støtte fra kommunen til dækning af ekstra udgifter til hjælpernes flybilletter og hoteludgifter. 

I ansøgningen søgte vi om udgifter i relation til vores handicap og som rejsende uden et handicap ikke ville have haft.

  • 5 ekstra timer til anden hjælper
  • Dækning af anden hjælpers alm. flybillet og hotel udgifter
  • Dækning af første hjælpers Business Class billet
  • Dækning af merudgift fra alm. flybillet til Business Class billet
  • Dækning af merudgift fra alm. lejebil til handicapegnet lejebil

I første omgang fik vi, afslag på vores ansøgning om ferie bevilling, hvilket vi var meget ærgerlige over. For vi havde kun søgt, om hjælperrelaterede udgifter og udgifter relaterede til vores handicap. Men på daværende tidspunkt havde vi slet ikke opgivet det endnu.

Derefter kunne vi enten anke vores afslag til Ankestyrelsen, eller sende en ny ansøgning. Vi valgte, at sende en ny med udvidet beskrivelse, af hvad turen skulle gå ud på. Hvor vi lagde en del mere vægt på, at det er en kulturrejse med en masse oplevelser og hvorfor vi lige vil til Californien.

I andet forsøg, var kommunen mere samarbejdsvillige. Så jeg blev rigtige glade og taknemlig, da vi fik besked om, at ferie bevillingen var godkendt. Det var ikke alle udgifter, som vi havde søgt om, der var med i bevilling, men det var nok til, at vi selv havde råd til resten. 

Derefter kunne vores rejsebureau komme i gang med booking af flybilletter, handicapegnede hotelværelser og handicapbil. Det rejseselskab vi har valgt, at benytte er specialiseret i handicaprejser. Så der er mere styr på det praktiske i forbindelse med vores omfattende rejse rundt i Californien. 

Så jeg kan, næsten ikke vente til, hele det går løs d. 30. september til 14. oktober. Så det vil betyde virkelig meget, hvis du vil følge med over på Facebook siden Skrivers Fantastiske Liv. Hvor du vil, kunne følge vores fantastiske rejse dag for dag.

Læs om vores flyrejse til Californien

 

En kommentar til “Drømmerejsen bliver til virkelighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *