Naturskønne Odden Silkeborg

Jeg elsker, at tage ud i den danske natur og se hvor handicapvenlig naturen i Danmark kan være. Det er samtidig en god måde at få nye indtryk. Denne gang kan du læse om mine oplevelser og tilgængeligheden ved Odden Silkeborg. Den naturskønne halvø ligger ud i Silkeborg Langsø tæt på Silkeborg midtby. Odden Silkeborg er et dejligt og handicaptilgængeligt skovområde.

Odden Silkeborg

Stien i skoven

Vi parkerede bilen på en god og let tilgængelig parkeringsplads i det flotte skovområde. Vi fik hurtigt øje på stien ind i skoven. Stiens underlag var rigtig god og jævn at kører på med kørestol. 

Efter et par hundrede meter hen ad den hyggelige sti, kommer Silkeborg Langsøs blanke vand til syne bag træerne. Det var en oplevelse i sig selv, med blandingen af det beroligende vand og den grønne skov.

Odden Silkeborg

I løbet af den halvanden kilometer lange sti ud til halvøens spids. Har man den flotte sø i baggrunden af skoven og på den anden side tæt skov. I skoven, er der mange gode skovstier ud i skovbunden. Det var dejligt at føle naturen, fra nedfaldne grene, når de knækkede under mine dæk.

Naturpladsen

Ude på halvøens spids, er der en åben naturplads med bålplads og en overdækket bålhytte med flere bænke. Bålhytten er fuld tilgængelig for kørestolsbrugere og enda med et fint handicaptoilet.

Odden Silkeborg

Odden SilkeborgNogle meter til venstre for bålhuset, er der en lille ponton badebro. Der var desværre en høj kant, så jeg kunne ikke komme ud på den. Der var heldigvis en helt unik udsigt over Silkeborg Langsøs klare vand.

Plankebroen

Efter jeg havde nydt udsigten, kørte jeg over til den anden side af halvøen. Hvor landskabet åbner sig til en fantastisk plankebro, der forbinder området med Silkeborg by. 

Odden Silkeborg

Fra broen er der en fremragende udsigt ind over midtby. Der er samtidig udsigt til springvandet i Silkeborg Langsø, der efter sigende skulle være et af de største i Nordeuropa. De grønne omgivelser langs søbredden, er også fantastisk at stå og beundre fra broen.

Så hvis du er i nærheden af Silkeborg og mangler et sted at nyde naturen. Så kan det anbefales, at tage en tur til Odden Silkeborg, der er super kørestolsvenlig.

Her kan du ved Almind sø ved Silkeborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *