Mit Coronaliv

Jeg føler, mig godt tilpas og ved godt mod i denne svære tid. Det bliver måske hårdt at komme igennem vinteren, uden de store julehygge arrangementer, som julefrokoster og julemarkeder. Jeg håber virkelig, at det bliver i starten af næste år, at vaccineren kommer på markedet. Det kunne snart være fantastisk med en normal hverdag, som vi kender den. Uden at skulle holde god afstand, bruge mundbind overalt og overholde forsamlingsforbuddet.

Min nuværende situation

Siden Coronas begyndelse, har jeg ikke været på museum, restaurant eller i biografen. Jeg har stortset kun været været i nogle butikker og indkøbssteder. De par gange jeg har været indenfor nogle steder, har jeg holdt god afstand til andre. Det er et valg jeg har taget, for at passe på mig selv og undgå smittefaren. Jeg er jo i risikogruppen, der kan få et alvorligt sygdomsforløb, hvis jeg bliver smittet med Corona/Covid-19. 

Det har haft den konsekvens, at jeg har opholdt mig en del mere hjemme. Det har også mindsket mine muligheder for, at se så mange forskellige mennesker. Jeg har blandt andet ikke set det meste af min familie og mine venner i alt for langt tid.

De eneste der har været på besøg er mine forældre og min bror. De få gange jeg har været sammen med mine forældre, har vi holdt god afstand til hinanden og sprittet mere hænder. Samtidig har vi undgået kram og håndtryk, som der anbefales for at holde smitten på afstand.

Min bror og jeg har ofte set hinanden og været på besøg ved hinanden. Vi går begge to ret meget op i at passe på os selv i denne mærkelige tid. Derfor følger vi os helt trygge i hinandens selskab. 

Mindre socialt liv

Jeg vil lige komme omkring mit forhold til de nye restriktioner, der er blevet pålagt os alle. Det kom ikke helt bag på mig, at der ville komme flere restriktioner her til efteråret. Der har jo i længere tid været bekymringer om, at smitten vil tage til hen over efteråret og vinteren. Det har vist sig at holde stik, da den forfærdelige Coronavirus breder sig som aldrig før i Danmark og store dele af verden. Derfor skal vi ligesom i foråret passe godt på hinanden og begrænse antallet af personer vi omgås for en stund. Derfor synes jeg det er en god beslutning, der er blevet taget i forhold til at sænke forsamlingsloftet til 10 personer. 

Jeg synes, det er frustrerende at vi igen kun kan samles ti personer til arrangementer, idræt og andre begivenheder. Det er restriktioner der har store konsekvenser for os alle og mindsker vores sociale liv. Det er desværre en nødvendighed for kunne håndtere og holde virussen nede på et minimum. 

Det er særligt træls at det rammer kørestolsfodbold, som vi har været i gang med siden indendørs foreningsidræt fik lov igen. Desværre er kørestolsfodbold er blandt de idrætsaktiviteter der bliver ramt af forsamlingsloftet, da de fleste af os er over 21. 
I klubben hvor jeg spiller, har de valgte at afholde træning af to omgange med max 10 spiller. Det er selvfølgelig op til den enkelte om man føler sig tryg. Personligt mener jeg ikke det er sikkert nok for mig. Derfor har jeg valgt at tage en pause og passe på mig selv.

Samtidig er årets to sidste stævnerne i kørestolsfodbold aflyst. Det har vi gjort på baggrund af at vi er en sport med mange udsatte spiller og forsamlingsforbudet med sansyghed bliver forlængt. Jeg synes det er en god og ansvarlig beslutning at sætte turneringen på standby. Nu må vi bare væbne os med tålmodighed og se fremad mod den 9. januar, hvor vi regner med at kunne fortsætte turneringen.

Hold afstands badge

Jeg vil fremhæve det nye hold afstands badge, der skal minde os om, at vi stadig skal holde afstand for Coronavirussen er her endnu. Badget er særligt tænkt til sårbare personer, men også pårørende til mennesker i den sårbare gruppe. Det er afgørende, at jeg og andre i samme situation bliver holdt fri for smitte, da vi med sandsynlighed vil ende i en alvorlig situation. Derfor er det vigtigt med afstand.

I sidste uge var jeg på det lokale apotek og få mit hold afstands badge. Badget er udviklet i samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen og Danske Handicaporganisationer. Første gang jeg blev præsenteret for det på pressemødet onsdag d. 7. oktober, var jeg noget skeptisk. Min første indskydelse var, at designet ikke er sigende nok, men efter jeg har fået mit eget badge har min holdning ændret sig. 

Jeg kan særligt godt lide, at badget er holdt i de samme blå farver, der er kommet til at signalere Corona eller Covid-19. Derudover er motivet med de to simpelt tegnede personer, som vist med pilen holder afstand og viser hinanden hensyn. Selv uden en masse beskrivende ord, som hold afstand eller vis hensyn, er det meget sigende. Det har gjort mig ret optimistisk over virkningen og der vil blive lagt mærke til badget. 

Badget er blevet udviklet på baggrund af, at det for mange sårbare er grænseoverskridende at bede andre om bedre afstand. Man vil helst ikke ulejlige folk, og nogle kan i hastværket blive irriterede over at blive irettesat. Når jeg tænker over det, så føler også det er et utrygt område og i mange tilfælde vælger jeg i stedet at køre en bue uden om. For mig der ikke snakker særlig højt, kan det også være svært at sige “hold afstand” højt nok. Derfor synes jeg, det et super godt initiativ med dette badge om at holde afstand. Det er jo et af de tiltag der er påvist, at have største effekt i forhold til at mindske risikoen for Coronavirus.

Mundbind Giver Frihed

Jeg vil runde af med, at slå et slag for Facebook begivenheden Mundbind Giver Frihed, og vi fejrer den!, som står bag hashtagget #MundbindGiverFrihed. Jeg støtter op om, de nye regler med, at man skal bruge af mundbind fx i supermarkedet, offentlig transport eller på biblioteket. 

Ja, det kan føles dyrt og lidt irriterende for nogle, men for os, der er sårbare eller tæt på sårbare, giver det mere frihed. Mundbind beskytter primært alle andre end den, der har det på. Men nu, hvor alle bruger mundbind er vi mere beskyttet mod smitte. På den måde er vi mere trygge i offentligheden og skal være mindre isoleret.

Du kan selv være med. Du skal bare poste en glad selfie med mundbind på og hashtagge med #MundbindGiverFrihed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *