Ferie på verdens mest tilgængelige feriecenter

Denne sommer har jeg bare været i Danmark og fået en masse gode oplevelser i vores skønne lille land. I juni holdt jeg en fantastisk uges ferie på Musholm – Ferie, Sport & Konference på Sjælland. Det var virkelig dejligt og afslappende med en tiltrængt uge væk fra de daglige rutiner. Musholm feriecenter ligger i Korsørs rolige og naturskønne omgivelser tæt på kysten.

Musholms feriehuse ligger smukt placeret midt i den Vestsjællandske natur med en fantastisk udsigt ud over havet. Efter du har fået udleveret nøglerne i receptionen, leder en lang glasgang dig hen til feriehuset. Mens du går, åbner området sig og naturen træder frem. Til sidst træder du ind i feriehuset og bliver overvældet af den vidunderlig udsigt til Storebælt og den smukke kyst.

Fokus på tilgængelighed

Det bedste ved at komme på Musholm er, at tilgængeligheden er i top. Det er en fornøjelse, at der er gjort noget for at handicaptilgængeligheden falder i med omgivelserne. Så uanset handicap eller ej vil man få et skønt ophold. Musholm er faktisk blevet internationalt anerkendt for sit design og arkitektur. I dag er Musholm feriecenter verdens mest tilgængelige ferie-, sport- og konferencecenter. 

Det er i øvrigt bygget på initiativ af Muskelsvindfondens daværende formand Evald Krog. Hans arbejde og vision for stedet var, at det skulle være tilgængeligt for alle. Det skulle bygges med de bedste løsninger inden for handicapvenlige faciliteter og boligforhold, som ikke skulle være for iøjnefaldende.

Tilgængeligheden er fantastisk

Efter at have løsrevet sig fra det dragende lyse sofaområde med udsigten, er der et fuldt køkken med det mest nødvendige og et fint spiseområde. Det er udstyret med køleskab, ovn og en lille opvaskemaskine. For at gøre køkkenet tilgængeligt for så mange som muligt, er der ingen underskabe, for at give plads til kørestolsbrugeres ben. En smart ting er at køkkenbordet og en del af overskabene har hæve/sænke funktion, så siddende kan bruge bordet og tage ting i overskabene.

Derefter hurtigt videre til feriehusets værelser. Jeg boede i et hus med to store og lyse værelser med to elevationssenge med hæve/sænke funktion. Det er faktisk standard med elevationssenge på værelserne i de fleste af feriehusene på Musholm. 

Læs mere om Musholm i mit indlæg “Landsmøde i Danmarks fedeste forening”

Det ene værelse var udstyret med en rumdækkende loftlift, som kan køre ud på badeværelset. Badeværelset er stort og udstyret med de fleste hjælpemidler, såsom håndvask uden underskabe, armlæn ved toilettet, badebriks og godt med gulvplads. Jeg havde taget min egen toilet-/badestol på hjul med, som jeg sidder godt i og er vant til at bruge. Man kan vist godt på forhånd leje en standard stol på stedet.

I min situation er en lift et uundværlig hjælpemidle i forbindelse med forflytninger.  Det er uanset om jeg er hjemme eller ude. Det er vigtigt, når man som mig ikke har kræfter til at støtte på benene og er for skrøbelig til at blive båret. Det er samtidig en stor fordel, at der er loftlift på værelset, frem for at skulle bruge en manuel lift, som er langt mere besværlig, at blive liftet med. Det er en fordel med en elevationsseng, som kan hejses op i passende arbejdshøjde i forhold til hjælperne.
Mange af de steder jeg har boet under ferie i Danmark og udlandet, har sjældent været på højde med tilgængeligheden på Musholm – Ferie, Sport & Konference. 

Smuk natur idyl

Musholms placering ved kysten giver en vidunderlig udsigt til Storebæltsbroen og det smukke hav. Der er nem adgang til en fin, lille terrasse gennem stuens terrassedør. Spørg efter et feriehus med havudsigt, som næsten alle husene har. Det gør nemlig oplevelsen meget større og hjælper en med at komme ned i gear.
Det er skønt, at jeg kan nemt kan køre en tur ned til stranden via gode anlagte stier. Nede ved stranden er der anlagt en god kørestolsvenlig badebro, som går 5-10 meter ud i havet og er sat op i forår-/sommersæsonen. Udover badebroen er der en bygning med toiletter og mulighed for omklædning.
Det var en fin tur ud på badebroen, hvor jeg helt uforstyrret kunne nyde udsigten over de blå bølger. På tilbagevejen tog vi en afstikker ad det gode stisystem med Musholm på den ene side og den åbne natur på den anden side. Vi endte aftenturen ved hovedindgangen.

Tilbage i feriehuset var solen så småt begyndt at gå ned. Jeg satte mig tilrette på terrassen med udsigt over det rolige vand. Det var vidunderligt at sidde og betragte den lavthængende sol, der spejlede sig i havet og skabte de flotteste lysegule farver på himlen. Det er ubeskriveligt smukt at følge solen der forsvinder ned horisonten ude i havet. Rigtig mange aftener bød på skønne solnedgange i flotte farver. Det kan anbefales at nyde en solnedgang ved kysten på Musholm.

Det var alt om mit dejlige ophold på Musholm – Ferie, Sport & Konference. Det er et fantastisk sted uanset om du har et handicap eller bare gerne vil slappe af med flot natur i baghaven, restaurant og gode muligheder i multihallen.
Glæd dig til at følge med i næste afsnit, hvor du kan læse om mine oplevelser på Sjælland, som var en stor del af min ferie på Musholm feriecenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *